علی رستمی اظهار کرد: دیروز بتنریزی آزمایش که با شن برای تست مراحل صورت گرفته با موفقیت انجام شده است. وی درصد پیشرفت کاری در بهسازی باند اصلی فرودگاه تبریز را 50 درصد عنوان کرد و گفت: پیشبینی میشود بهسازی باند نخست فرودگاه بین المللی تبریز تا پایان نیمه اول امسال به اتمام برسد. رستمی از جذب اعتباری معادل 75 میلیارد ریال برای این منظور از شرکت فرودگاههای کشور خبر داد و گفت: برای کل این پروژه بالغ بر 190 میلیارد ریال برآورد هزینه شده است.
این مقام حوزه حمل و نقل هوایی آذربایجانشرقی در مورد مزیت باند بتنی نسبت به باند آسفالت گفت: باندهای بتنی نسبت به استانداردهای بینالمللی نزدیکتر بوده و مزیتهای قابل توجهی را نیز با خود همراه دارد که از مهمترین مزیتهای آن میتوان به نگهداری راحت و سهل باندهای بتنی اشاره کرد که نقش اساسی در کاهش هزینههای نگهداری باندهای بتنی نسبت به باند آسفالت دارد. وی خاطرنشان کرد: هیچ کدام از فرودگاههای کشور مجهز به باند تمام بتنی نیستند و در تعداد محدودی بخشهایی از باند بتنی است و تنها باند تمام بتنی کشور در حال ساخت در فرودگاه بینالمللی تبریز است.
با توجه به استفاده مکرر طی سالیان طولانی از باند اصلی فرودگاه بینالمللی شهید مدنی ( تبریز) رویه آسفالت این باند برای استفادههای فرودگاهی برای نشست و برخاست هواپیما جوابگو نبوده و حتی در شرایطی میتوانست خطر ساز باشد و به همین منظور بازسازی این باند از شهریور سال گذشته آغاز شد و دلیل بهرهبرداری از باند دوم فرودگاه تبریز در اواخر سال 90 تاکنون خدمات فرودگاهی در تبریز با استفاده از ظرفیت این باند بوده است.
به نظر میرسد با اتمام بهسازی باند اول و بهرهبرداری از آن تحولات اساسی در فرودگاه بینالمللی تبریز اتفاق خواهد افتاد چرا که این مجموعه یکی از شاهراههای شریانی کشور در بخشهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی در سطح بینالمللی است و مجهز شدن این فرودگاه بینالمللی به دو باند مدرن میتواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای هوایی کشور باشد.